Printemps


För bara några dagar sen hade träden stora svällande mörkrosa knoppar med en endaste utslagen blomma. Igår när jag kom runt hörnet och såg vad regnet som drog förbi under helgen hade lämnat efter sig blev jag nästan matt av glädje. Rosa, nätta blommor pryder varenda lite gren av träden och har förvandlat de kalla mörka stammarna till mjuka moln av växtlighet.

Fortsätter sedan ner till den lilla ån och möts av en stig som slingrar sig fram mellan vattnet och små kolonilotter. Påskliljorna har börjat blomma på en av lotterna och ägaren har förberett jorden i prydliga rader. Min namne Veronika växer utmed stigen, tillsammans med andra små blommor vars namn mamma säkert lärt mig men som försvunnit in bland all annan information som flyter runt i hjärnan. Mitt på den stora gräsytan där man alltid möter en hund eller två står nu blommande fruktträd och på andra sidan ån har arbetet börjat på fältet med vinrankorna. Vänder sedan åter in mot byn och möts av kyrkklockornas dova toner och gyllene buskar i varje trädgård.


Dofter slår emot en. Fuktig jord som värms upp av solen. Söta toner från frukträdens blommor och något friskt, ogreppbart som regnet lämnat efter sig. Återvänder till den lilla lägenheten och bubblar av energi. Leendet jag bär på ansiktet efter en av dessa promenader smittar av sig och förgyller resten av kvällen.

This entry was posted in en dag and tagged , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

7 Comments

 1. Posted March 24, 2010 at 1:46 pm | Permalink

  Låter som en idyll med mycket lugn. Skönt. Är lite avis. Inte bara på idyllen utan också på vädret. Skillnaden i breddgrader gör sig påmind…

  • Kaosteori
   Posted March 29, 2010 at 11:03 am | Permalink

   Det är en idyll med ett väldigt behagligt tempo på livet. Och ja, jag börjar förstå alla pensionärer som flyttar till sydligare breddgrader under den svenska vintern.

 2. Posted March 24, 2010 at 10:44 pm | Permalink

  Underbart, jag vill bara säga Tack!

  • Kaosteori
   Posted March 29, 2010 at 11:02 am | Permalink

   Underbart är verkligen rätt ord. Kan knappt vänta tills vinfälten börjar grönska.

 3. Posted March 29, 2010 at 2:40 pm | Permalink

  Åååh, vad härligt! Ska lägga upp bilder från den begynnande körsbärsblomningen i Tokyo snart. Supervackert! Jag tar min tillflykt i de bilderna när jag tittar ut på Uppsala genom fönstret och ser gammal grå snö. Usch.

 4. Barbro Nyberg-Ajaxon
  Posted March 31, 2010 at 6:31 pm | Permalink

  Karin, så vackert du skriver! Det var din farbros vackra brev till mig från Riksgränsen, som fick mig att fria till honom.
  Jag är glad över att du har hittat vägar att förstå livet lite bättre än han gjorde.
  Ta vara på din begåvning!
  Barbro

 5. Kaosteori
  Posted April 1, 2010 at 9:49 am | Permalink

  Tack Barbro, det betyder otroligt mycket att få höra. Jag tänker ofta på Gunnar och försöker fortfarande förstå.
  Jag visste inte att det var du som friade till honom, det gör mig glad och stolt att få höra.
  Att förstå livet fullt ut kommer jag aldrig uppnå, men jag jobbar på det varje dag. Just nu försöker jag fokusera på lugnet och de små detaljerna.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting